zaterdag 19 januari 2013

Wat als je geen talent hebt?

Iedereen kent ze wel, de talentenjachten. The voice of holland, So You Think You Can Dance, Hollands got talent en zo kan je nog wel even door gaan. Het gaan tegen woordig veel om het woord 'talent'. Maar wat nou als je geen talent hebt?

Je ziet vaak mensen waarvan je denk 'Wauw die heeft talent!'

Talent is ergens goed in zijn, en vaak lijkt het het alsof iemand er weinig moeite voor hoeft te doen. Het is iets nartuurlijks zou je snel zeggen. Je bent ergens goed of je bent het niet.

Dit is dus absoluut niet waar! Talent is veel meer dan de standaard dingen waar men aan denkt als je hierover spreekt. Talent is een veel bredere vorm dan dat, want talent kun je overal voor hebben. Misschien is het iets kleins, iets waar je in het dagelijks leven weinig van merkt. Maar iets waar je niet van beseft dat het een talent is.

Neem als voorbeeld die ene vriendin die altijd spontaan is, snel vrienden maakt en met elke vreemde een gesprek zou kunnen aanknopen. Jazeker dit is een talent! Want zeg nou zelf, niet iedereen kan dat zo makkelijk.

Of je oudere zus, die altijd klaar staat met haar advies als jij het nodig hebt.
Je beste vriend waarbij al je geheimen veilig zijn. Ook geheimen bewaren kan een talent zijn. Want ook dat kan voor sommige nog best lastig zijn.

Zelfs schoolwerk samenvatten, altijd de perfecte kleding combinaties kunnen maken zonder erover na te denken en lachen zijn talenten.

Daarbij kan je talent ook ontwikkelen, met veel doorzettingsvermogen en oefenen kun je misschien nog beter in iets worden, en kan ook dat zich ontwikkelen tot een talent.

Talent zit hem dus vooral in de kleine dingetjes, alleen moeten we ons realiseren dat ook dat ene kleine dingetje dat zo vanzelfsprekend lijkt een talent kan zijn. Want wat voor jou vanzelfsprekend is kan voor anderen heel moeilijk zijn!
     

                      


 Liefs Daphne ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten