woensdag 30 januari 2013

DIY dromenvanger

Ook vaak last van heftige dromen of nachtmerries? Of je er nu in gelooft of niet, het maken van een dromenvanger is op zijn minst het proberen waard. Een dromenvanger die je boven je bed hangt zou nare dromen tegengaan. Een fijne nachtrust dus, dankzij zo’n mooie dromenvanger. En je kunt hem helemaal naar jouw eigen stijltje maken. En ja: het is ook nog makkelijk en heel goedkoop.
Dromenvangers zijn afkomstig van de Ojibweg, een indianenvolk uit Noord-Amerika. Een dromenvanger bestaat uit een ring (meestal van wilgenhout) met daarin een web. In dat web zitten vaak versieringen zoals kraaltjes of stenen en er hangen veren onder de ring.
De Ojibweg geloven dat een dromenvanger nare dromen tegenhoudt als je er een maakt en die boven je bed hangt. Ze gaan er vanuit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Er wordt gezegd er dromen zijn die bestemd zijn voor specifieke personen en deze dromen bevatten een belangrijke boodschap. Deze dromen zullen door het web van de dromenvanger glippen, zodat de dromer de belangrijkste symbolen of boodschappen toch zal ontvangen. Nare dromen die doelloos rondzweven worden gevangen in het web en drogen op in de ochtendzon.

Wat heb je nodig?
- een schaar
- wol in verschillende kleuren
- een wilgentak of een stuk ijzerdraad
- schelpen, kralen of andere versierseltjes
- veren
- een kniptang
- plakband

Hoe maak je het het?
Stap 1: Knip een wilgentak af en maak er een ring van. Gebruik plakband om de ring van de wilgentak in zijn vorm te houden. Je kunt ook ijzerdraad gebruiken en daar een cirkeltje van maken.

Stap 2: Dan ga je de wol om de ring van de wilgentak wikkelen. Zorg dat de wol goed strak zit! Anders wordt je dromenvanger heel bobbelig.
Stap 3: Als de wol de ring helemaal bedekt, dan knoop je de woldraad vast.

Stap 4: Kies wol van een andere kleur voor het web. Maak de woldraad vast aan de ring. Daarna ga je met je woldraad naar de overkant van de ring. Wikkel de woldraad een paar keer strak om de ring heen, en ga weer naar de andere kant. Gebruik wol van verschillende kleuren voor een vrolijk effect. Je kunt ook proberen er figuurtjes mee te maken.

Stap 5: In het midden van het web kan je als versiering ook een paar mooie kralen of schelpjes aan de woldraad vastmaken!
Stap 6: Kies wol van een andere kleur uit en knoop die draad vast aan de ring. Aan deze draad knoop je wat veertjes of schelpen ter versiering. Je kunt ook meerdere draadjes vastmaken aan de ring.

Stap 7: Knoop een laatste touwtje aan de dromenvanger om hem mee op te hangen.
Stap 8: Hang de dromenvanger op boven je bed en ga lekker slapen.

Succes

Liefs Daphne











1 opmerking: